duminică, 23 ianuarie 2011

Nada scobar - reteta proprie

Petru nada aceasta aveti nevoide de:
-o paine (cel mai indicat e sa folositi o paine coapta p vatra);
-1 kg pesmet sau tarate;
-0,5 kg viermisori;
-1/2 punga de mix pt scobar (profi mix special scobar sau poff nada scobar);
-aditiv lichid (benzar scobar)

nada scobar

aditiv lichid

tarata de grau

paine

pesmet

rame

viermisori

Painea se imnoaie in apa jum de ora, pe urma se scoate si se stoarce bine. Intr-o galeata se pune painea stoarsa, se pune 1/2 din mix pt scobar, apoi pesmetul sau tarate. Se amesteca bine apoi se adauga aditivul lichid si iar se amesteca. Se adauga apa daca este cazul si se amesteca din nou pan se obtine un amestec omogen. Viermisorii se adauga ultimii, si pe urma se mai amesteca putin.
La nada prezentata mai sus se mai poate adauga si cateva rame tocate, dar eu va spun sincer ca nu pun pentru ca nu folosesc rame la carlig, daca folositi ramele la carlig este indicat sa adaugati in nada si rame tocate. Pe timp de iarna la aceasta nada se adauga aditiv cu aroma de sange (blood).

Ca momeala pentru carlig eu folosesc de obicei viermisorii. Rezultate bune dau si ramele, dar cand apa e un pic mai tulbure. Totodata pe timp de vara folosesc coaja de paine taiata cubulete (paine coapta pe vatra), bilute din miez de paine (miez de paine framantat cu apa sau aditiv lichid pan se obtine o compozitie gen plastilina) sau ce am aflat mai nou, dar inca nu am avut cand sa pun in practica, pentru ca acestea dau randament vara, cubulete din cartofi tinute in zahar vanilat 2-3 ore.

Sper sa va fie de folos reteta mea de nada, mie unu imi este:D, iar daca stiti alte nade pt scobar sunteti invitati sa lasati un coment.

Pe curand!

3 comentarii:

  1. cu facem ?turnam tot flaconul de aditiv peste nada?

    RăspundețiȘtergere
  2. de obicei pun un sfert dintr-n flacon la o partita de pescuit...eu cred k ata e de ajuns, akum daca te tzine buzunarul potzi pune si un flacon intreg, inocuind cantitatea de apa cu aditivul:)

    RăspundețiȘtergere
  3. daca pui tot aditivul lichid in nada....adio peste.ce ii prea mult strica.normal trebuie sa citesti instructiunile de preparare,ca le are pe sticla.dar pentru o reusita garantata,pune 2 capacele de aditiv la un kg de nada.(orice tip de nada,chiar si mamaliga simpla,vara,dai lovitura.e vorba de mirosul aditivului,practic el tine pestii pe loc,nu nada.si incearca sa nu il mirosi ca e toxic...te doare capu toata ziua de la el.

    RăspundețiȘtergere